Advertising • Fashion • Art • Beauty

 

AANLEVERENtekst beeld schets

 

Graag ontvangen wij van u digitale bestanden, via e-mail of via WeTransfer indien het om grote bestanden gaat.:

 

– TEKSTEN (KOPIJ)
– TE GEBRUIKEN LOGO’S / ILLUSTRATIES / FOTO’S
– VOORBEELD/SCHETS MET UW IDEEEN

 

Hieronder volgt een uitgebreidere uitleg voor de aanlevering van teksten/beelden.

 

Heeft u vragen? Stel ze gerust.

martine@redhouse.be

 

 


AANLEVEREN TEKSTEN (KOPIJ)

 

De tekst die u aanlevert dient grotendeels op punt te staan en foutloos te zijn. Door zelf uw teksten zorgvuldig voor te bereiden, vermijdt u onnodige extra kosten.

 

Indien u hulp wilt bij het opstellen van uw teksten, kunnen wij u helpen met redigeren. Dit doen wij aan 12,- per kwartier.

 

Ook het intypen van uw teksten gebeurt aan 12,- per kwartier. Levert u handgeschreven teksten, zorg dan dat deze duidelijk leesbaar zijn.

 

Tip: naamgeving bestanden
Geef uw bestanden een logische naam zodat u onnodig zoekwerk vermijdt. Bijvoorbeeld de titel van het artikel.
Heeft u meerdere artikels aan te leveren voor bijvoorbeeld een brochure van 12 pagina’s, zet dan voor de naam een cijfer zodat de bestanden op volgorde staan en niet door elkaar (zie afbeelding hieronder). Bij de nummers tot 9 moet er een nul voor staan. U mag ook alle tekst in 1 document aanleveren mits u in uw tekst ook aangeeft op welke pagina die tekst moet komen.
Maak het uzelf en ons gemakkelijk. Verwijs in uw platte tekst naar een bepaald beeld, bijv. “Hier foto 04.1 Groentekraam” met boven en onder een witregel, zodat dit goed opvalt en weggehaald kan worden door ons.

 

Aanleverformaten tekst (Microsoft Office / Open Office etc):

– Platte/lopende tekst: .doc / .odt / .rtf / .txt  etc.  (liever geen PowerPoint)
– Teksten voor bijv. tabellen, grafieken, adressenlijsten, … : .xls  / .ods etc.

 

Graag ook van dit bestand een PDF exporteren en aanleveren. Deze PDF dient als extra voorbeeld. Dit is handig voor ons omdat uw tekstfile op onze computers tekstverloop/wijzigingen kan vertonen.
Uw Word-teksten worden geïmporteerd in onze grafische software, waardoor uw opmaak verdwijnt. Uw opmaak dient dus enkel als voorbeeld en wordt niet 1 op 1 overgenomen.

 


 

Voorbeeld van naamgevingen aan tekst- en bijhorende beeldbestanden:

aanleveren tekst beeld


AANLEVEREN LOGO’S / ILLUSTRATIES / FOTO’S 

 

VECTORIEEL

LOGO’S / ILLUSTRATIES (Illustrator): .ai / .pdf / .eps … (resolutie-onafhankelijk)

 

Logo’s in .jpg of .png zijn soms bruikbaar, maar als u een vectoriële versie hebt, dan is deze aangewezen voor de beste kwaliteit. Wij kunnen voor u ook uw logo vectoriseren.
Een vectorbeeld kan bijv. oneindig vergroot worden en op elke achtergrond geplaatst worden.

 

 

GERASTERD (PIXELS)

FOTO’S / ILLUSTRATIES: .jpg / .tif / .psd … (min. 300 dpi op afdrukformaat voor drukwerk – 2000 pixels breed voor schermtoepassingen)

 

Indien u zelf voor de foto’s gaat zorgen en twijfelt of de resolutie juist is, stuur er dan vooraf één door zodat wij de resolutie kunnen controleren.

 

Tip voor amateurfotografen:
Met een goed genomen foto met een geschikte camera, bekom je niet alleen een beter eindresultaat, maar vermijd je bovendien onnodige extra kosten. Zorg bijv. dat je onderwerp een ruime cadrage heeft en dat er geen storende elementen in beeld staan.

 


BEELDMATERIAAL NODIG? 

 

TIP: Wij zijn geabonneerd op een grote beeldbank. Wij kunnen voor u voordelig geschikte beelden kiezen of u kunt zelf kiezen.
Indien u zelf de beeldbank wilt raadplegen hoeft u ons enkel de code van het beeld door te geven zodat wij deze kunnen downloaden
(kopieer de code van het betreffende beeld).

Prijzen excl. btw:
1 beeld 18,00 euro
2 beelden 32,00 euro
3 beelden 42,00 euro
4 beelden 48,00 euro
5 beelden 50,00 euro

 

stockfoto beeld vector

 

Op het internet zijn beeldbanken te vinden met een ruim aanbod aan betaalbare beelden geschikt voor drukwerk. Meestal moet u zich registreren en dan kunt u beelden downloaden.
Lees altijd goed de voorwaarden bij de te downloaden beelden betreffende de copyrights. Sommige beelden zijn gratis te gebruiken, maar dan wil de fotograaf wel bijv. dat zijn/haar naam vermeld wordt.

 

Beelden verwerkt op het internet hebben meestal niet de juiste resolutie voor drukwerk (beeldschermresolutie)
Bovendien zijn deze beelden auteursrechtelijk beschermd en die zomaar van internet halen is illegaal.
Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele inbreuken op auteursrechten op de beelden die u aanlevert.


 

Portfolio grafische werken

 


BELANGRIJKE INFO OVER DE PDF-PROEVEN DIE U VAN ONS ONTVANGT!

 

U ontvangt van ons steeds digitale drukproefjes in de vorm van een PDF zodat u de opmaak kunt beoordelen en de tekst nogmaals grondig kunt nalezen. Deze PDF-proef heeft een lagere resolutie zodat we deze gemakkelijk naar u kunnen e-mailen, maar deze is dus NIET geschikt voor drukwerk.
Indien u akkoord gaat met het drukwerk, ontvangen wij graag een “goed voor druk” per e-mail. Dan maken wij vervolgens een drukklare PDF die de juiste resolutie, drukafloop en snijtekens heeft en waarmee u naar elke drukker naar wens kunt gaan.

 

Let op: wij zijn niet aansprakelijk voor fouten die pas opgemerkt worden in het drukwerk nadat u “goed voor druk” heeft gegeven.