Advertising • Fashion • Art • Beauty

 

 

Voor het te realiseren drukwerk ontvangen wij van u graag digitale bestanden:

 

– TEKSTEN (KOPIJ)
– TE GEBRUIKEN LOGO’S / ILLUSTRATIES / FOTO’S
– VOORBEELD/SCHETS VAN HET IDEE VOOR DE OPMAAK

 

U kunt ons deze via e-mail versturen of via WeTransfer indien het om grote bestanden gaat.
Heeft u vragen? Stel ze gerust.

 


AANLEVERING TEKSTEN (KOPIJ)

 

De tekst die u aanlevert dient grotendeels op punt te staan en foutloos te zijn. Door zelf uw teksten zorgvuldig voor te bereiden, vermijdt u onnodige extra kosten.

 

Indien u hulp wilt bij het opstellen van uw teksten, kunnen wij u helpen met redigeren. Dit doen wij aan 12,- per kwartier.

 

Ook het intypen van uw teksten gebeurt aan 12,- per kwartier. Levert u handgeschreven teksten, zorg dan dat deze duidelijk leesbaar zijn.

 

Aanleverformaten tekst (Microsoft Office / Open Office etc):

– Platte/lopende tekst: .doc / .odt / .rtf / .txt  etc.  (liever geen PowerPoint)
– Teksten voor bijv. tabellen, grafieken, adressenlijsten, … : .xls  / .ods etc.

 

Gelieve hiervan ook een PDF te maken en deze mee te zenden. Deze PDF dient als extra voorbeeld. Dit is handig voor ons omdat uw tekstfile op onze computers tekstverloop/wijzigingen kan vertonen.
Uw Word-teksten worden geïmporteerd in onze grafische software, waardoor uw opmaak verdwijnt. Uw opmaak dient dus enkel als voorbeeld en wordt niet 1 op 1 overgenomen.

 


AANLEVERING LOGO’S / ILLUSTRATIES / FOTO’S 

 

VECTORIEEL

LOGO’S / ILLUSTRATIES (Illustrator): .ai / .pdf / .eps … (resolutie-onafhankelijk)

 

Logo’s in .jpg of .png zijn soms bruikbaar, maar als u een vectoriële versie hebt, dan is deze aangewezen voor de beste kwaliteit. Wij kunnen voor u ook uw logo vectoriseren.
Een vectorbeeld kan bijv. oneindig vergroot worden en op elke achtergrond geplaatst worden.

 

 

GERASTERD (PIXELS)

FOTO’S / ILLUSTRATIES: .jpg / .tif / .psd … (min. 300 dpi op afdrukformaat voor drukwerk – 72 dpi voor schermtoepassingen)

 

Indien u zelf voor de foto’s gaat zorgen en twijfelt of de resolutie juist is, stuur er dan vooraf één door zodat wij de resolutie kunnen controleren.

 

Tip voor amateurfotografen:
Met een goed genomen foto met een geschikte camera, bekom je niet alleen een beter eindresultaat, maar vermijd je bovendien onnodige extra kosten. Zorg bijv. dat je onderwerp een ruime cadrage heeft en dat er geen storende elementen in beeld staan.

 


BEELDMATERIAAL NODIG? 

 

Op het internet zijn veel beeldbanken te vinden met een ruim aanbod aan betaalbare (en soms gratis te verkrijgen) beelden geschikt voor drukwerk. Deze beelden kunt u dan downloaden.
Lees de voorwaarden bij de te downloaden beelden. Sommige beelden zijn gratis te gebruiken, maar dan wil de fotograaf wel bijv. dat zijn/haar naam vermeld wordt.

 

Beelden gebruikt op het internet hebben meestal niet de juiste resolutie voor drukwerk.
Bovendien zijn deze beelden auteursrechtelijk beschermd, en die zomaar van internet halen is illegaal.
Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele inbreuken op auteursrechten op de beelden die u aanlevert.

 


BELANGRIJKE INFO OVER DE PDF-PROEVEN DIE U VAN ONS ONTVANGT!

 

U ontvangt van ons steeds digitale drukproefjes in de vorm van een PDF zodat u de opmaak kunt beoordelen en de tekst nogmaals grondig kunt nalezen. Deze PDF-proef heeft een lagere resolutie zodat we deze gemakkelijk naar u kunnen e-mailen, maar deze is dus NIET geschikt voor drukwerk.
Indien u akkoord gaat met het drukwerk, ontvangen wij graag een “goed voor druk” per e-mail. Dan maken wij vervolgens een drukklare PDF die de juiste resolutie, drukafloop en snijtekens heeft en waarmee u naar elke drukker naar wens kunt gaan.

 

Let op: wij zijn niet aansprakelijk voor fouten die pas opgemerkt worden in het drukwerk nadat u “goed voor druk” heeft gegeven.